Om Le Port​

En af Bornholms første gourmetrestauranter

- drives i dag af anden generation med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer.

Gabriela og Kim Jantzen har drevet Restaurant Le Port siden 2012, hvor de overtog gourmetrestauranten fra sidstnævntes mor, Jette Jantzen. Hun startede restauranten i 1976, og dengang var gourmetrestauranten en af de eneste af sin kaliber på Bornholm.

Kim Jantzen har arbejdet for sin mor i mange år, og da han mødte Gabriela, var det oplagt, at næste generation overtog restauranten med den kendte udsigt.

Parret har bred erfaring fra restaurationsbranchen. Kim Jantzen er udlært kok fra Birkerød kro og Restaurant Nouvel på Gammel Strand, mens Gabriela er udlært tjener hos Erwin Lauterbach, den anerkendte kok, restauratør og kogebogsforfatter, og siden på Egoisten hos Willy Andersen i Hovedvagtsgade ved Kongens Nytorv.

​​​

Tidligere havde Restaurant Le Port fokus på det klassisk franske køkken og a la carte-serveringer, men siden Kim og Gabriela Jantzen overtog stedet, har bæredygtighed, nordiske smagsnuancer og råvarer fra baghaven og resten af Bornholm fået stadig større fylde i de menuer, stedet i dag tilbyder gæsterne.​Parret vælger i videst muligt omfang lokale og økologiske råvarer. Både æbler, hyld og krydderurter, der vokser i baghaven, men også ved at bruge mange af de råvarer, der vokser og produceres på Bornholm.

​Bæredygtighed tænkes også ind i gourmetoplevelsen, når det smagfulde vand fra den bornholmske undergrund filtreres - og evt. tilføre bobler. Herved undgås unødig transport og brug af plastik- og glasflasker.

Mange bække små, er filosofien, hvorfor bl.a. sugerørene er af papir og dugene bliver vasket hos det grønne vaskeri, Victor Vask, der bl.a. genbruger regnvand.

​På trods af moderne og bæredygtige tiltag - både på tallerkenerne og i hele forretningen - har Kim og Gabriela Jantzen valgt at bevare en original men nyrenoveret stemning, der lader smagsoplevelser, den magiske udsigt og den omgivende natur på klippeskråningen i Vang tale for sig selv.

​Parret byder alle - også hunde - velkommen på Le Port

Besøg vores galleri og mærk stemningen på Le Port.​

Tryk for at se Elitesmiley​ elite_maerkat_150_885-246x300

RESTAURANT LE PORT

icons_fb​  icons_instagram

Vang 81, Vang, 3790 Hasle   |   Tlf.: 56 96 92 01   |   E-mail: info@leport.dk