Lidt historie

Om Le Port​

​En af bornholms første gourmetrestauranter

​- drives i dag af anden generation med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer.

​Gabriela og Kim Jantzen har drevet Restaurant Le Port siden 2012, hvor de overtog gourmetrestauranten fra sidstnævntes mor, Jette Jantzen. Hun startede restauranten i 1976, og dengang var gourmetrestauranten en af de eneste af sin kaliber på Bornholm.

​Kim Jantzen har arbejdet for sin mor i mange år, og da han mødte Gabriela, var det oplagt, at næste generation overtog restauranten med den kendte udsigt.

​Parret har bred 

Erfaring fra restaurationsbranchen

Kim Jantzen er udlært kok fra Birkerød kro og Restaurant Nouvel på Gammel Strand, mens Gabriela er udlært tjener hos Erwin Lauterbach, den anerkendte kok, restauratør og kogebogsforfatter, og siden på Egoisten hos Willy Andersen i Hovedvagtsgade ved Kongens Nytorv.

​​​

Tidligere havde Restaurant Le Port fokus på det klassisk franske køkken og a la carte-serveringer, men siden Kim og Gabriela Jantzen overtog stedet, har bæredygtighed, nordiske smagsnuancer og råvarer fra baghaven og resten af Bornholm fået stadig større fylde i de menuer, stedet i dag tilbyder gæsterne.

Fransk køkken

med bæredygtig samvittighed

​På ​ Le Port på Bornholm har vi en bæredygtig tilgang på alle niveauer af vores restaurant. Ligefra vores indkøb af råvarer til vores  franskinspirerede køkken, til vores servering af hjemmefiltreret vand fri for plastikemballage på terrassen med den bjergtagende havudsigt.

For os handler bæredygtighed om ordentlighed og om hele tiden at vælge med omtanke for miljø, om at støtte lokale fødevareproducenter og vælge dyrevelfærd frem for alt. For os er det vigtigt at sikre mest mulig økologi i både restaurant og køkken. Det handler om hele tiden at have blik for at spare på ressourcer og eliminere unødvendigt forbrug af f.eks. plastik, energi etc.

Men bæredygtighed handler på Le Port også om at have et socialt bæredygtigt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne trives og aflønnes efter gældende overenskomster. 

​Det er en god ide at booke i god tid, 

da vi har op til 3 ugers ventetid i højsæsonen.

​Oplys venligst, hvis nogle af gæsterne er vegetarer eller har allergier, når du booker bord på vores restaurant. Så kan vi forberede særlige varianter af retterne til jer på forhånd.

Vi har desværre ikke kapacitet til at imødekomme menu til veganere.

Er I 8 gæster eller mere, skal I booke bord ved at ringe 56 96 92 01.

tripadvisor

​Vores første men ikke sidste

Vores første men ikke sidste besøg på denne dejlige restaurant. Alt i alt en dejlig oplevelse med dejlig mad, vin og service ...

Læs hele anmeldelsen

tripadvisor

​Perfekt

Frokost for to, en kold oktoberdag. Dejlig rimmet laks og kalvetatar (lækkert anrettet og afstemt tilbehør). Vi fik på husets ...

Læs hele anmeldelsen

facebookinstagram

​Tlf.: 56 96 92 01 | E-mail: info@leport.dk

CVR 30941624

​Restaurant Le Port | Find vej

Vang 81, Vang, 3790 Hasle​